CO2-opruimers: voedselbos naast de boerderij en walnotenbomen

Samen met zijn vriendin Joanne, neemt Johannes Regelink per 1 januari 2021 de boerderij over van zijn oom. Dat is op zich al een grootse onderneming, maar dat is nog maar het begin. Ze willen het gangbare melkveebedrijf transformeren naar een agro-ecologische burgerboerderij.

De huidige vorm van landbouw heeft een extreme impact op de natuur. Ze willen laten zien dat het anders kan: een boerenbedrijf dat het landschap verrijkt en de biodiversiteit versterkt. Ze werken volgens natuurlijke principes en de patrijs is hierbij hun gids: heeft deze vogel het naar z’n zin, dan zullen ook andere soorten zich thuis voelen op het bedrijf.

Johannes: ‘Wij denken dat het huidige landbouwsysteem niet houdbaar is: niet voor onze omgeving en ook niet voor onze boeren. Mijn overgrootvader is het bedrijf hier ruim 100 jaar geleden begonnen. Nu is het tijd om een nieuwe relatie met de omgeving en de grond op te bouwen. Op een nieuw gemengd bedrijf met koeien, kippen en een tuinderij. De CO2-compensatie helpt ons in deze transitie.

CO2-capaciteit (kg)

Totaal

108000

Gebruikt

108000

Beschikbaar

0