Nieuw Groen is er voor mensen en bedrijven die hun CO2-uitstoot op willen ruimen en  zo bij willen dragen aan een gezond klimaat.

Nieuw Groen biedt je de mogelijkheid om lokaal je CO2 op te laten ruimen. Bijvoorbeeld door de aanleg van een voedselbos of de aanplant van walnotenbomen. Eenvoudig, in 3 stappen: Bereken je CO2-uitstoot, kies het groene initiatief dat je CO2-uitstoot op gaat ruimen en reken online af.

Nieuw Groen is opgericht door drs. ir. Heleen Klinkert Vadalkar. Ze werkt sinds 2010 als projectleider voor Bionext, de organisatie voor de biologische landbouw. Ze raakte gefascineerd door het leven in de bodem en specialiseerde zich in de rol die de bodem speelt in relatie tot klimaat en biodiversiteit.

Als projectleider zag ze hoe groene ondernemers een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan CO2-vastlegging. Erg waardevol, gezien de klimaatcrisis, maar zonder de broodnodige financiële waardering.

Mensen in haar omgeving reageerden enthousiast, toen ze haar eigen CO2-uitstoot via de aanplant van walnootbomen door een biologische pluimveehoudster liet opruimen. Via Nieuw Groen wil ze deze mogelijkheid ook aan anderen aanbieden en groene initiatieven een impuls geven.