‘Hoe kan ik de klimaatprestatie van mijn bedrijf verbeteren?’

Een vraag die steeds meer ondernemers zichzelf stellen. Omdat een groeiende groep klimaatbewuste klanten hierover vragen stelt. Omdat werkzoekenden steeds vaker kijken naar het duurzaamheidsbeleid van je bedrijf, voordat ze reageren op je vacature. Of omdat je privé al bewust bezig bent met je klimaatimpact en dat door wilt trekken naar je zakelijke activiteiten.

Nieuw Groen is er voor toekomstgerichte bedrijven die zich positief willen onderscheiden met hun klimaatbeleid. Bedrijven die werk maken van het verkleinen van hun CO2-voetafdruk en de uitstoot die overblijft willen opruimen. Dat kan via Nieuw Groen; lokaal en eenvoudig met groene initiatieven, zoals de aanleg van voedselbossen en notenboomgaarden in Nederland.

Waarvoor kunnen ondernemers terecht bij Nieuw Groen?

Bepaling klimaatimpact
De CO2-calculator van Nieuw Groen geeft in een paar eenvoudige stappen inzicht in de CO2-voetafdruk van je bedrijf. De calculator is gericht op personenvervoer en energieverbruik. Voor bedrijfssituaties die vragen om een meer uitgebreide analyse, kan Nieuw Groen je in contact brengen met specialisten die zich toegelegd hebben op het berekenen van de klimaatimpact van bedrijven in jouw branche.
Wellicht heb je al een analyse laten maken. Dan kun je direct door naar de groene initiatieven op ons platform die de CO2-uitstoot van je bedrijf kunnen opruimen.

Ruim je CO2-uitstoot, lokaal en eenvoudig
Op onze website kun je zelf het initiatief kiezen dat je CO2 op gaat ruimen óf de keus aan ons laten. Je rekent vervolgens online af en ontvangt per mail een factuur en bewijs. Geef je de voorkeur aan persoonlijk contact, maak dan een afspraak met ons voor een kennismakingsgesprek.

Strategie
Welke plek geef je je klimaatbeleid in de bedrijfsvoering en de positionering van je bedrijf? Is er een samenwerking mogelijk met lokale groene ondernemers? Wil je klimaatneutrale producten aanbieden aan je afnemers? Nieuw Groen denkt hierin met je mee en verkent graag de mogelijkheden in een kennismakingsgesprek. Afspraak maken? Neem contact met ons op.

Samen bomen planten
Met collega’s of zakenrelaties de bomen planten die de CO2 van je bedrijfsactiviteiten gaan opruimen. Handen uit de mouwen en samen aan de slag. Je leert elkaar goed kennen én de groene ondernemer die je CO2 op gaat ruimen. ‘Bijdragen aan een gezond klimaat’ wordt zo heel tastbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!

Nederlandse markt carbon credits en verwachte trends 

Nieuw Groen heeft in opdracht van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit onderzoek gedaan naar het marktpotentieel van Nederlandse carbon credits. Download het rapport hier.