Eenvoudig je CO2 laten opruimen door een groen initiatief van jouw keus. Dat kan via Nieuw Groen. 

Bepaal je CO2-voetafdruk

Reken uit hoeveel CO2 je op wilt ruimen met onze eenvoudige CO2-calculator. Schrikt het rekenwerk je af? Je kunt ook gebruik maken van gemiddeldes die we voor je op een rijtje hebben gezet. Naar de rekentool.

Kies een groen initiatief

Nieuw Groen werkt samen met groene ondernemers die met hun initiatief CO2 vastleggen. Je kunt zelf kiezen welk initiatief jouw CO2-uitstoot gaat opruimen. Heb je geen voorkeur? Dan kiezen wij er eentje voor je uit. Bekijk de initiatieven.

Betaal voor het opruimen van je CO2-uitstoot

We berekenen de kosten op basis van de hoeveelheid CO2 die je wilt laten opruimen. Je kunt veilig en eenvoudig betalen via iDeal. Na betaling sturen we je een bewijs van de hoeveelheid CO2 die je hebt laten opruimen door het groene initiatief van je keuze.

Met behulp van jouw bijdrage wordt CO2 opgeslagen

Met behulp van jouw bijdrage worden bomen geplant en goed verzorgd of kruidenrijke weilanden groen beheerd. En als je wilt, houden we je op de hoogte van het initiatief en nodigen we je uit om mee te helpen met planten.

Kies zelf welk initiatief jouw CO2 opruimt!

Bomen en bodem ruimen je CO2 op

Er zijn verschillende manieren om CO2 uit de atmosfeer weer vast te leggen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan hier verder.